KORTINGEN verhogen JE BESTEEDBAAR INKOMEN

KORTINGEN verhogen JE BESTEEDBAAR INKOMEN

Iedereen met een belastbaar inkomen beneden de € 67.067 heeft recht op de ALGEMENE HEFFINGSKORTING. Deze heffingskorting is inkomensafhankelijk en bedraagt maximaal € 2.254.

De overheid “beloont” mensen die werken. Deze mensen krijgen de zogenaamde ARBEIDSKORTING. Deze kan oplopen tot € 3.223 en wordt vervolgens weer afgebouwd tot € 0. Inkomens vanaf € 121.972 krijgen geen arbeidskorting meer.

GEPENSIONEERDEN die nog doorwerken krijgen kleinere kortingen. De algemene heffingskorting is voor hen maximaal €1.151. De arbeidskorting is maximaal €1.645

Als je recht hebt op AOW dan heb je ook recht op OUDERENKORTING. Deze korting kent twee bedragen in 2017. Je krijgt € 1.292 beneden het inkomen van € 36.057 en daarboven krijg je slechts een korting van € 71.

Bovenstaande bedragen zijn vastgesteld door de belastingdienst. Er kunnen zich in de loop van een jaar situaties voordoen waardoor u in 2018 misschien zou moeten terugbetalen omdat u reeds teveel heeft ontvangen. Zo’n situatie doet zich voor als u meerdere bronnen van inkomen heeft. Iedere partij zal netjes voor zich de berekeningen maken maar kan geen rekening houden met de andere uitkerende partij. De belastingdienst zet op het einde van het jaar alle bronnen van inkomen bij elkaar en dan schiet u net over een grens en de korting is minder hoog waarna u als nog een aanslag krijgt om belasting terug te betalen. Overigens kan het omgekeerde zich ook voordoen als u een grote aftrekpost van bijvoorbeeld hypotheekrente heeft.

Twijfelt u over de juistheid van de kortingen? Stel een vraag op het contactformulier van onze website en wij gaan u helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie