Heb je politieke ambities? Ik? Nee, echt niet.

Heb je politieke ambities? Ik? Nee, echt niet.

De afgelopen weken heb ik een pleidooi gehouden voor basisinkomen voor iedereen. Daar op heb ik o.a. de vraag gekregen of ik politieke ambities had. Nee, ik heb geen politieke ambities. Uiteraard heb ik wel ideeën hoe de politiek zou moeten functioneren.

In mijn opinie dient de politiek te zorgen voor spelregels voor de samenleving. Ook dient de politiek er op toe te zien dat de spelregels worden nageleefd. In een verknipt politiek landschap zoals we dat in Nederland kennen is het moeilijk om eenduidige wetten op te stellen en te handhaven.

Hoewel ik enige jaren deel heb uitgemaakt van een ambtelijk apparaat houd ik me tegenwoordig bezig met andere zaken. Mijn intentie daarbij is om mensen te helpen die niet (goed) weten om te gaan met allerlei wetten, regels en verplichtingen.

Op dit moment staat de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting voor de deur. Veel mensen raken alleen al bij de gedachte hieraan in de stress. Hetzelfde geld voor het aanvragen van toeslagen. Veel mensen hebben de ontvangen toeslagen na verloop van een of twee jaar moeten terugbetalen omdat hun inkomen hoger bleek dan in eerste instantie was berekend.

Ook dit jaar hopen we weer veel mensen te kunnen helpen. Onze service is uitgebreid en onze prijzen verlaagd. Om te spreken met de belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken.

Wat we voor U kunnen doen? Kijk op onze website www.bloemendaal-gouda.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie