Gij zult werken voor uw geld ……………………….! Of toch niet??

Gij zult werken voor uw geld ……………………….! Of toch niet??

Vroeg opstaan, snel wassen, aankleden, ontbijten en het verkeer in op weg naar je werk. Een dagelijks vast patroon! We weten niet beter.

Over de hele wereld speelt zich hetzelfde tafereel af. Het is nodig om ons levensonderhoud te kunnen betalen en als we geluk hebben kunnen we er ook een stukje vrije tijd mee betalen in de vorm van een vakantie.

Het overgrote deel van de werkende mensen klaagt over stress en overbelasting. We moeten langer doorwerken en o ja, ………. Die mantelzorg pak je er toch ook even bij.

De overheid geeft jaarlijks steeds meer uit en staat te juichen dat het zo goed gaat met de economie. Zeker in het jaar van de verkiezingen hoor je alleen maar mooie verhalen. Er wordt niet geluisterd naar die alleenverdiener, die AOW’er en gehandicapte. Hun inkomen groeit met een paar euro per maand. Bij de gepensioneerden is het zelfs al zo dat ze blij mogen zijn als hun pensioen niet wordt gekort. Helaas stijgen de lasten van de laagst betaalden stukken harder dan hun inkomen.

Kijk eens naar de lasten voor de thuiszorg. De overheid heeft dit probleem doorgeschoven naar de gemeenten en behaalde daarmee een bezuiniging van 20% op het zorgbudget en die gemeenten? Ook zij betaalden in de meeste gevallen niet hun totale budget uit en verdienden op deze manier ook nog eens vele miljoenen. De slachtoffers? De zwaksten in de samenleving.

Dit gebeurde ook vele jaren in Amerika. De politieke elite luisterde niet naar de roep van de zwakkeren en is stomverbaasd dat ze niet is herkozen.

Ook de Nederlandse politici luisteren niet. Een roos op de verkiezingsdag is niet genoeg.

Het is tijd voor een nieuw tijdperk met nieuwe normen en waarden. Een systeem waarbij iedere burger weer telt.

In ons volgende artikel gaan we dieper in op dit onderwerp.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie