Gij zult werken voor uw geld …………….! Of toch niet?? (Vervolg)

Gij zult werken voor uw geld …………….! Of toch niet?? (Vervolg)

Er wordt tegenwoordig waanzinnig veel geld verdiend. Helaas is de groep die het grote geld opstrijkt steeds kleiner. Daarnaast wordt de “kleine man” steeds verder gekort.

De overheid heeft daar een slimme truc voor bedacht.

De werkende mens heeft recht op een minimum loon. Daar wordt streng op gecontroleerd want o wee de “slechte” werkgever die zijn werknemer minder dan het minimum loon betaald, al is het maar € 1. Die werkgever kan rekenen op een forse boete van de overheid. De overheid zelf heeft bepaald dat iemand die in de bijstand terecht komt terug valt naar 70% van datzelfde minimumloon. Hoezo, gaat de huur dan ook 30% omlaag?

Hierdoor gebeurt het regelmatig dat de uitgaven van dit “slachtoffer” hoger zijn dan de inkomsten . Hierbij geldt dan in principe ook nog eens dat eventuele bijverdiensten in mindering worden gebracht op de uitkering!

De echte truc van de overheid is niet direct zichtbaar. Ze betalen al jaren niet de volledige inflatiecorrectie door. Dat betekent dat de prijzen vrolijk stijgen, die van de overheid over het algemeen meestal het hardst, terwijl de stijgingspercentages van de lonen en uitkeringen achterblijven.

Dat leidt soms tot zeer schrijnende situaties. Zo kwam vorige week een AOW-er op mijn kantoor die in 2014 is getrouwd en met enige vertraging leidde het huwelijk in 2015 tot een aanvulling op de AOW. Het echtpaar blij …………. tot in 2016. Door de extra AOW-uitkering in 2015 was het inkomen gestegen boven de grens voor de huur subsidie gekomen en moest de huursubsidie van 2015, ruim € 3.500, die natuurlijk al lang en breed was uitgegeven, worden terug betaald. Of ik een brief wilde schrijven naar de belastingdienst om een afbetalingsregeling te treffen!

Niemand wordt graag ziek of werkloos. Toch straft de overheid dat af met eigen risico’s of zelfs met “eeuwig durende” korting op uitkeringen, die soms gedeeltelijk zijn te compenseren met toeslagen.

(Wordt vervolgd)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie