Administratiekantoor-Bodegraven

Gij zult werken voor uw geld …………….! Of toch niet? (Slot)

Gij zult werken voor uw geld …………….! Of toch niet? (Slot)

De oplossing

Geef iedere volwassene een standaard bedrag. Het moet genoeg zijn om eenvoudig van te kunnen leven. Het heeft zoveel voordelen en zal de welvaart met sprongen doen stijgen.

Er zijn in Nederland maar ook in de rest van de wereld veel mensen met uitzichtloze schulden. Ze worden aangepakt door banken, schuldeisers en deurwaarders. In plaats dat de mensen geholpen worden om uit de schulden te komen zakken ze steeds verder weg in het moeras. Kleinere schulden worden met de komst van een deurwaarder tot wel 2,5 keer zo hoog. En dan, als ze er niet meer uitkomen? Ga nu maar naar schuldhulpverlening van de gemeente. De meeste gemeenten hebben daar speciale bureaus voor ingeschakeld en ook deze mannen en vrouwen verdienen goede salarissen aan de ellende van anderen.

Een maandelijkse uitkering, genoeg om van te leven, zonder er iets voor te hoeven doen. Niemand die controleert of je het goed besteedt, niemand die zich afvraagt of je er wel recht op hebt. Geen uitgebreid geschuif van geld in de vorm van belastingen en toeslagen, uitkeringen en aftrekposten. Het zal zeker niet alle problemen oplossen en er zitten ook negatieve kanten aan. Experimenten hebben echter aangetoond dat de voordelen de nadelen ver overtreffen.

De bureaucratische controleapparaten zoals het UWV en de Dienst Toeslagen van de belastingdienst kunnen worden ontmanteld. Met de besparingen kan een deel van het basisinkomen worden gefinancierd

Waar is de politieke partij die het aandurft om hiermee te experimenten?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie