Het leven is simpel

Je hebt inkomen en uitgaven. Hou je geld over dan wordt je rijk, kom je te kort dan word je arm!

De vraag is vervolgens: Hoe ga je daarmee om?

Hou je geld over kan je dat sparen maar dat levert niet zo veel op. Je kan gaan beleggen maar dan loop je het risico alles kwijt te raken bij een beurskrach. Dit zijn luxe problemen want het tenslotte geld dat je over had.

Echte problemen heb je als je merkt dat je maandelijkse inkomen onvoldoende is voor je vaste uitgaven.

Het boekje INKOMEN – BELASTINGEN – TOESLAGEN geeft inzicht in de permanente cyclus van inkomen naar uitgaven. Hierbij komt ook de rol van de overheid aan de orde.

De overheid haalt geld weg bij alle inwoners om daarmee allerlei zaken mee te bekostigen. De meeste zaken beogen het algemene nut zoals de aanleg van wegen en het bouwen van dijken. Daarnaast bedrijft de overheid ook inkomenspolitiek. Ze geeft langdurig zieken en werklozen een uitkering. Daarnaast keert ze toeslagen uit als ondersteuning aan mensen die bepaalde uitgaven niet zelf volledig kunnen dragen.

Het boek INKOMEN – BELASTINGEN – TOESLAGEN is niet af. Regels en bedragen veranderen regelmatig. Ook kunt u correcties en aanvullingen aangeven. Het boek zal daarmee uitgroeien tot een handig naslagwerk voor iedereen die meer inzicht wil krijgen over zijn eigen financiële situatie.

Naast dit boek dat je gratis kunt downloaden kun je je ook abonneren op een wekelijkse bijdrage via e-mail. Het abonnement kost € 60,00 per jaar en houd je wekelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op financieel en fiscaal terrein en bied je daarnaast forse kortingen op diensten van Bloemendaal Financiële Dienstverlening.